vrijdag 23 oktober 2009

10 jaar getrouwd en de eeste les met Bowie!

Vandaag de eerste les, ik vind het wandelen belangrijkste dat goed en juist moet gebeuren want ik kan niet met een trekkende hond op weg, die zou met mij weg gaan lopen. Ik had al wat geoefend maar het kan altijd beter, als Bowie wat achteruit remt gewoon doorstapppen, hij is nog wat onzeker over de buitenwereld; niet angstig maar onzeker, als hij plots snelheid neemt en druk op de lijn zet zit zijn staart nog tegen zijn achter pootjes, dit is geen trekgedrag maar daar zit het gevaar dat dat ook niet mag worden, nu is het vluchtgedrag terug uit die onzekerheid. Gewoon even achteruit , hem tot mijn been laten komen en terug vertrekken. Dit ging al heel goed, hoe dichter we bij huis kwamen hoe vaker Bowie naar huis ging vluchten, ons huisje is dus al een veilig oord voor hem geworden maar we bleven volhouden ! ik ga in het vervolg niet meer met de twee samen wandelen , hoe ik de tijd ga verdelen dan weet ik niet. Bowie moet eerst heel goed weten hoe de wandeling ineen zit voordat ik ze samen laat.
No wat nuttige tips voor in huis, verfijning van de regls van Klaas Wijnberg, vooral de risico's om niet verkeerd te handelen onder de loep genomen en nog een korte lig (down) oefening.
Dit lukt al prima, we gebruikten een stoel zodat ik me niet moest bukken anders kan ik vallen. En zo ging het prima.
We zijn allebei bekaf, Bowie ligt al te slapen . Ik moet nog een halfuurtje wachten, eens Ewoud naar school is vervoeg ik Bowie in dromenland.
En slapen ga ik ; want WE ZIJN TIEN JAAR GETROUWD VOOR DE KERK VANDAAG, EN GAAN ER SAMEN EENS OP UIT, JOEPIE, IK KAN AL NIET MEER WACHTEN DUS RUSTEN GA IK !
MORGEN ga ik naar de puppyklas van Doggytalk, in lichtervelde. Daar kan bowie ook socialiseren met andere pups. Het is om 13uur 's middags dus ideaal voor mij, kan ik rusten van 10,30 tot 12,30; boterhammetje en weg. eens terug is het weer rust tijd.
Het begint stillaan te wennen dat schema, alleen 's morgens is het moelijk om op te staan, 7,30 is wat te vroeg. Gisteren was ik nog doodmoe en ben tot 9,30 in bed blijven liggen, had ik echt nodig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten